zaterdag 8 september 2007

Peru dag 5

Zo rond 6u in de ochtend opgestaan na een nachtje van zeer slecht slapen. Maar goed, de hele dag moesten we toch maar op de bus zitten om uiteindelijk in chivay terecht te komen vanwaar de eigenlijk colca canyon trekking kan beginnen.

Probleemke: Met die bus moesten we dus een hoogte van 4910 meter over en gelukkig hadden we onze voorzorgen genomen. Jawel, coca blaadjes boefen aan de lopende band. Gebruiksaanwijzing:

Je koopt eerst voor zo´n 2 sol (20 frankskes) een zak vol met coca blaadjes. Telkens als je een petit tournemenque denkt te krijgen neem je zo´n 5tal blaadjes, stopt deze in je mond en maak je er een bolleke van. Van zodra er geen smaak meer inzit gooi je het hele boeltje weg. Het moeilijkste punten is het in je mond stoppen van de blaadjes en het uitspuwen van de blaadjes. Dat gaat meestal samen met kotsneigingen.
Het resultaat is dat de hoogteziekte verdwijnt en je weer verder kan. Aan te raden is wel om er tijdig mee te beginnen, dus vanaf zo´n 2500 meter. Inge (iemand die ook mee is) heeft dit niet gedaan met alle gevolgen vandien.

Na de busrit zijn we toegekomen in chivay en eerst gaan eten en heb ik voor de eerste keer alpaca gegeten (een variant van lama). Was ik denk ik nog vergeten te vermelden bij dag 4, toen heb ik een cavia gegeten. Met kop en pootjes er nog aan! Ja er zijn foto´s van en ze zullen nog wel eens online komen.

Na de lunch zijn we gaan zwemmen in een warm water bron. Zo vind je er hier vele aangezien dit hier vulkanisch gebied is (in de buurt van el misti e.d.). Dat was echt zalig zeker met een arequipa pintje erbij ;-)

Ondertussen zit ik hier dus terug in een internet cafe waar de verbinding bijzonder traag is. Maar goed, alles verloopt hier een beetje trager ;-)
Morgen is het om 5uur op te staan om te vertrekken naar het viewpoint voor de condors te gaan bekijken. Die vertrekken blijkbaar bij zonsopgang dus het zal weer lastig worden.

Tot maandag of dinsdag, nu eerst een boefke gaan plaatsen en dan nog eentje drinken.

7 opmerkingen:

Georke zei

Was ik nog vergeten te vermelden. Let niet op de schrijffouten want ik herlees niet wat ik heb geschreven. Ook is het keyboard hier een variant van querty en dus geen echte querty. Heb daarstraks bv 5 minuten moeten zoeken naar de @ toets.

Mark zei

uitleggen uitleggen.. zeg gewoon dat je niet kan typen joris ;)

Je hebt een cavia opgegeten of wa ?? arm beestje!

etienne zei

Hello Joris,

Hier is alles OK. Uw blogspot bericht is goed ontvangen. Ik test een reactie.

Etienne.

pieter zei

JORIS,

We zijn ondertussen goed terug thuis gekomen van Portugal. Het was ginder schitterend. Ik heb mijn fototoestel nog altijd. Gij zult daar wat beter op uw spullen moeten letten :)
En Veerle zegt dat ge de cavia's moet gerust laten en dat ge te oud zijt geworden om opgenomen te worden met uw coca-verslaving op de drugunit van Veerle's werk. Ze zal u moeten doorverwijzen naar Inge ??? :):)

Tot later,
Pieter en Veerle

jan zei

't Ziet er allemaal heel erg wijs uit, een heel aparte ervaring; geniet er maar van, want 'tis zoooo rap voorbij hé! en laat de rest maar veel fotookes maken , da peruaantje zal nu wel content zijn met zijn goe fototoestelleke!
( tot dat zijn batterijtjes op zijn zeker!)Hier , drama na drama met Jo, maar allé: onkruid vergaat nie hé! Se leute daar hé, broerke! Jan

etienne zei

Joris,

Heb je geen reisverzekering tegen diefstal via het reisagentschap waarin de diefstal van het fotoapparaat kunt aangeven ?

Georke zei

Het aangeven van diefstal is hier onbegonnen werk. De politie is hier al even corrupt als de dieven ;-)
Ter info: vandaag hebben ze nog iemand zijn fototoestel proberen te stellen. Gelukkig hadden we het gezien en hebben we de peruviaanse schone kunnen tegenhouden.