zaterdag 8 september 2007

Peru dag 3 en 4

Na het avontuur van Lima, op met de nachtbus naar Arequipa. We zouden dus eerst nog gaan eten, maar dat ging niet door want de bus wou een uurtje vroeger vertrekken. Typisch Peru: Alles kan veranderen.

Gelukkig kregen we eten op de bus (eigenlijk niet te vreten), maar alles is goed als je honger hebt. Onderweg wel de resten van Piscu gezien (de aardbeving) en alles ligt daar dus plat.

Rond 8u in de ochtend waren we in Arequipa. Na een douchke, met warm water, en enkele taartjes als ontbijt zijn we de stad gaan bezoeken. Pracht van een stad! Ook is de temperatuur ondertussen een stuk beter. Zo rond de 30 graden denk ik en dat maakt veel goed natuurlijk. Enkele maaltijden later en ook enkele piscos later, het lokale pollo fast food restaurant bezocht en dat was super lekker. Erna ging de spijsvertering ook een stuk beter :-)

Op dag 4 hebben we de buitenwijken van Arequipa bezocht en in de namiddag het museum over de mummy kweet niet meer wee. Prachtig om zien en zeker de uitleg over de incas waarom ze die jonge meisjes onder de grond stoppen.

´s avonds ook nog naar de lokale markt geweest, eigenlijk nog voor het museum van de mummy. Het waren dus 2 prachtige dagen.

Geen opmerkingen: